ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

Tortica od bresaka, šljiva i kiselog vrhnja

Jedna lagana voćna tortica od breskvi, šljiva i milerama. Recept je iz knjižice dr Oetker sa mojim malim izmjenama.Torta ukusom podjeća na odličnu mileram tortu ali je ipak  drugačija.  


Sastojci:

Tijesto:

  • 150 gr pšeničnog glatkog brašna
  • 1 kaškica praška za pecivo
  • 50 gr šećera
  • jaje
  • 65 gr putera ili margarina
  • FIL:
  • 4-5 kom breskvi
  • 10-15 kom šljiva
  • 2 kom vanil pudinga
  • 100 gr šećera
  • 1/2 l mlijeka
  • 500 gr kiselog vrhnja ili milerama

Postupak :

Tijesto:

Brašno, prašak za pecivo,šećer, vanil šećer jaje i puter(margarin) izmješati mikserom prvo na minimalnoj pa na većoj brzini. I na plohi zamjesiti glatko tijesto. Ukoliko se lijepi staviti ga u foliju pa u frižider da odstoji.
Rastanjiti tijesto u kalup 26 cm i okolo malo podići obrum.
Peći 15 min. na 180-200 C zavisno od pećnice. Izvaditi i malo ohladiti

Breskve isjeći na šnite a šljive prepoloviti. Redati na tijesto .
Fil:

Skuhati puding u mlijeku sa šećerom i u to dodati  mileram.Izliti to na voće i peći do kraja nekih  sat vremena.
Ostaviti da se ohladi  neka 2 h. 
  1. Ja sam svoju torticu posula sa čokoladom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar