subota, 18. lipnja 2016.

Zapečeno povrće sa sirom

Lagano jelo za ljubitelje povrća može se jesti samostalno a i kao neki prilog uz meso. 



Sastojci:

1 veća tikvica
1-2 srednja  krompira
šaka karfiola (10 dkg)
šaka brokule (10 dkg)

Preliv:

10-15 dkg mladog sira
5 dkg feta sira
1-2 jaja
naribati sira dimsi, žuti , travnički koji imate po želji
vrhnje za kuhanje oko 1 dcl



Krompir i tikvicu isjeći na ploške.Svo povrće staviti uz dodatak soli da se malo obari nekih 5-6 min da malo omekani.



 Povrće ocjediti.  Posudu u kojoj ćete peći malo pouljiti . Poredati povrće.



Mladi sir, fetu,  jaja, ribani sir, vrhnje za kuhanje izmješati da se dobije srednje gusta smjesa..
Ja sam imala manje sira, pa sam dodala malo vajkrema.Može i namaz šta imate. Ja to pravim odokativno par kašika.. Ovdje su mjere otprilike koliko je to..



Povrće preliti smjesom od sira i jaja. Posuti gore malo sa parmezanom i staviti da se peće 20-30 min  na 180 dok porumeni i uvrije tekućina. Možete malo i pojačati temparaturu ako nije ufatilo koricu  par min.



Služiti uz salatu, neko meso i sl.

Nema komentara:

Objavi komentar