utorak, 5. srpnja 2016.

Paprike punjene krompirom

Punjene paprike na drugačiji način, odnosno bez mesa.. Posno jelo zgodno i za vegetarijance.. a i ljude koji vole povće.










Sastojci:

1 kg manjih zelenkastih ili žutih  paprika
2 glavice luka
2 mrkve
5-6 većih krompira
so, biber, začin
ulje


Priprema:

Paprike oprati i izdubiti vrh..
Nadjev_ 
Krompir, mrkvu i luk izribati. Ja krompir dobro operem pod par voda tako izriban dok voda bude čista.
Dodati so, biber i začin.

Možete ovako odmah puniti paprike i staviti u podmazanu posudu da se peku dok omekane.. i porumene..To je negdje 1-1,5 h na 200 C

A ja skratim sebi vrijeme pečenja i na malo ulja ( kašiku-dvije) okrenem paprike samo da dobiju koricu.




U tu istu tavu propržim  nadjev da dobije boju..




Nadjevom onda punim paprike i stavim peći.ukoliko ima više nadjeva slobodno staviti okolo paprika. Peći  nekih 40 min.
Mogu se služiti uz mileram ili pred kraj pečenja zaliti sa malo milerama i kajmaka  da otpusti.. 
Ovdje sam stavila pred sam kraj pečenja par kašika kajmaka i milerama da se otopi,



Nema komentara:

Objavi komentar