petak, 15. srpnja 2016.

Pečene paprike sa mileramom (pavlakom)

Ovo jelo možete praviti od svježih ili već ranije pečenih paprika(one što pečemo u rernu za zimnicu za salatu)
Jedan brzi i jednostavan prilog.Meni je najljepši od crvenih roga paprika.Ja sam pravila od pečenih paprika, jer ih imam još pa da potrošim. Pošto je sezona možete i od svježih.




Sastojci:

3-4 paprike pečene u rerni ili svježe(crvene ili babura žuta)
Čehno bijelog luka (može a i ne mora)
ulje
mileram ili pavlaka


Priprema:

Paprike isjeći na rezance ( ostraniti unutrašnjost i sjemenke). Na malo ulja propržiti bijeli  luk i paprike.
Kod pečenih to ne treba dugo samo da se zagriju.. Svježe pecite dok ne omekane i dobiju koricu..Možete i kombinovati paprike.
Posoliti i dodati kašiku dvije milerama i ostaviti par min da baci ključ i malo se zgusne.
Služiti kao prilog uz povće ili meso.


Nema komentara:

Objavi komentar