subota, 16. srpnja 2016.

Salata od ječma

Ječam ili geršlo, (orzo) smatra  se najstarijom kultiviranom žitaricom koja je i danas sastavni dio prehrane istočne Europe, Bliskog istoka i Azije.







Sastojci:
šolja kuhanog ječma
glavica crvenog  luka
1 paprika ( ja sam stavila zelenu)
1  svježi paradajz
suhi paradajz  u ulju par komada
peršun list, nana list
sok od  pola limuna
par kašika maslinovog ulja
so


Pripema:

Ječam skuhati nekih pola sata ili više  zavisi od vrste. Ječmena kaša se brže skuha Možete prethodno malo i namočiti.
Papriku, suhi paradajz u ulju, paradajz svježi isjeći na kockice. dodati dosta svježeg isjeckanog lista peršuna.
i nane po želji.
Začini sa solju, maslinovim uljem i limunovim sokom


Nema komentara:

Objavi komentar