nedjelja, 28. svibnja 2017.

Izraelska salata

Osvjezavajuca salata svakodnevnih namjernica  ljetnih salata . Vrlo interesantno sitno rezana pa zato izgleda jako dekorativno. Lijepo paše uz pecenu piletinu koju danas nisam pravila. Recept je sa neta i mene je privuklo nacin rezanja.. svi mi manje vise ovako pravimo ovu mješanu salatu sa ili bez limuna.. 






Sastojci

  

2 paradajza
  • 1/2 glavice ljubicastog luka
  • veci krastavac
  • žuta paprika
  • crvena paprika
  • korica i sok od pola limuna
  • maslinovo ulje,so,
  • peršun ili kolijander
  • Priprema

    1. 1.
      Oprati povrće. Luk crveni oguliti..kao i unutrasnjost paprike.. Krastavac nisam gulila vi po zelji.. ja nekad ogulim kad mi nije lijepa kora.. 
      Svo porće isjeckati na jako male kockice. Kao i peršun ili korijander
      Naribati limunovu koricu i iscjediti limun.. Preliti preko salate, posoliti , dodati maslinovo ulje. 

Nema komentara:

Objavi komentar