subota, 22. srpnja 2017.

Juha od crvene leće i povrća

Jedna brza lagana juha ja je jedem ljeti.. Vrlo brzo gotova..Moze i kao neki lagani obrok.  Recept je iz časopisa Lisa.


Sastojci:
250 gr mrkve
400 gr tikvica
1 glavicu luka
2 češnja češnjaka
150 gr crvene leće
1 l povrtnog temeljca( moze kocka povrtna ili vegeta i sl)
1-2 žlicice carryja
so, papar

Priprema:
Mrkvu oguliti. Mrkvu i tikvicu narezati na prutiće ili naribati.. Ja rezem na prutiće. Ugrijati temeljac ili kocku u vodi.


Luk i češnjak nasjeckati i propržiti na ulju. Dodati leću povrće i malo samo okrenuti na ulju par min..posuti carryjem i uliti topao temeljac i kuhati 10 -15min. Paziti crvena leća brzo bude gotova.. dodati so, papar po potrebi. Po želji se moze dodati kuhana hrenovka na snite ili eventualno kobasica. Ja to ne stavljam.


Nema komentara:

Objavi komentar