srijeda, 26. srpnja 2017.

Musaka od grilanih tikvica i patlidžana

Ja ne pohujem tikvice i patlidzane za musaku jer mi je to dodatno previse jer se jos zaliju poslije i jajima, mada sam jela i jako je ukusno.
Ja samo malo izgrilam povrće da pusti vodu i onda mu ne treba dugo u rerni..




Sastojci:
2 veće  tikvice
2 veća  patlidžana
400 gr mljevenog mesa
1 glavicu luka
so, biber, začin
2 jaja
3-4 kašike milerama
2-3 dcl mlijeka


Priprema:
Povrće oprati ne treba guliti i isjeći na dugačke šnite.. Na roštilj tavu ili obićnu tavu staviti ako treba kap ulja i prepeci malo tikvice samo da omekane i porumene..






Na malo ulja propržiti luk i dodati meso, so, biber i začine. Propržiti meso.


U vatrostalnu posudu malo pouljenu stavljati neizmjenicno patlidzane i tikvice i preko meso.. tako dva reda.
Jaja, mileram i mlijeko umutiti, posoliti, i preliti preko..bitno je da prekrije musaku..




Staviti u rernu i zapeći nekih 20-30min..





Nema komentara:

Objavi komentar