srijeda, 23. svibnja 2018.

Ciabatta sa maslinama i sušenim paradajzom

Jedna jako fina mekana ciabatta obogacena maslinama i susenim paradajzom. Recept je iz Lisa casopisa..




Sastojci:
375 gr brašna
21 g svježeg kvasca ili kesica suhog
150 ml tople- mlake vode
60 ml maslinovo ulja
1 kašikica soli
50 gr susenih paradajza( rajcica) u ulju
50 gr otkoštanih crnih maslika
po 1 kaškica majcine dusice, origana i ruzmarina


Priprema:
Brašno usuti u posudi. Kvasac otopiti u vodi. Po receptu se napravi udubljenje u brašnu  i u to doda kvasac i prekrije sa 3 kašike brašna sa ruba.. i ostavi da nadode 15 min.
Ja nisam to tako radila nego sam samo malo otopila kvasac, ostavila min i dodala u brašno i  odmah zamjesila tijesto..
Brašnu dodati maslinovo ulje,so, umjesiti tijesto i ostaviti da nadolazi na toplom mjestu,


Rajcice i masline nasjeckati i umjesati u tijesto  i ostaviti jos malo da nadode..


Tijesto premjesiti i podjeliti na 4 dijela.. Od svakog na pobrašnjenoj površni  oblikovati kruščić i staviti na papir za pecenje.

Peci 25-30 min,ostaviti da se malo ohlade i poslije nasjeci na snite i jesti po želji uz mezu, neku salatu, ribu,namaz i sl.


Nema komentara:

Objavi komentar