četvrtak, 17. svibnja 2018.

Leća sa carryjem

Jedno aromatično jako fino vegetarijansko jelo.. dosta zasitno i kao kompletan obrok..Vrlo brzo se priprema za manje od pola sata imate obrok na stolu.
Crvena leća nisam nešto previše koristila  osim neke juhe i variva koja pravim sa njom. Inače mislim da je leća kao  namjernica osim kod vegetarijanaca kod nas jako malo zastupljena,šteta jer je jako zdrava i ima dosta  vitamina B skupine te  magnezija, cinka  i željeza. Pogodna je za anemicne osobe.




Sastojci:
1 mali karfiol
250 gr mahuna zelenih olovka
2 žute paprike ( ja sam stavila jednu žutu jednu crvenu radi kolorita)
2 češnja češnjaka
1 komadić đumbira ( šnita)
150 gr crvene leće
2 žlice soja sosa
4 kašike ulja
so,
po žlicu carryija i čilija
500 ml povrtnog temeljca
1/2 svežnja kopra


Priprema:
Karfiol i mahune skuhati u slanoj vodi nekih 10 min i ocjediti.
Čenjak i đumbir nasjeckati i propržiti .  Papriku nasjećenu na trakice .. i dodati u tavu i primješati leću i to malo propžiti dodati soja sos, čili, carry, i izmješati.



 Primješati karfiol i mahune .. Uliti povrtni temeljac i kuhati 5 min..
Nasjeckati kopar i primješati u jelo.

Savjet:
Ukoliko dodate malo kumina i kurkume ovo jelo ce dobiti indijsku notu a ukoliko se doda limunovog soka ili smedeg secera nece biti tako aromaticno i ljuto..




2 komentara:

  1. Odličan blogić jegerkice
    Bas divni zdravi receptusi i lepe jasne fotke
    Divota blue <3

    OdgovoriIzbriši